Automotivelab: Research Center for Smart Mobility (MARQ)


We zijn goed op koers om onze mobiliteit schoner, efficiënter en veiliger te maken. Baanbrekende innovaties op het gebied van automatisering en digitalisering stuwen ons vooruit naar het oplossen van de mobiliteitsproblemen in Nederland. Die innovaties worden ontdekt en getest in het gloednieuw innovatie- en onderzoekscentrum voor smart mobility: MARQ. En daar kunnen mkb-ondernemingen nu van meeprofiteren.

header image (6)

Wat je kunt doen

In het MARQ kun je mobiliteitsoplossingen testen en onderzoeken. Bijvoorbeeld slimme voertuigen, AI-toepassingen en logistieke knooppunten. Je kunt hiervoor real-life data combineren met virtuele modellen. Met die integrale benadering kun je bijvoorbeeld onderzoeken hoe jouw innovatie invloed heeft op andere weggebruikers en de omgeving. Onderzoek bij MARQ is gericht op maatschappelijke impact, implementatie en opschaling. Real-life oplossingen dus – die je na een pragmatisch testtraject op de markt kunt brengen.

Dit heb je

  • Je hebt een mkb-onderneming in de mobiliteitsbranche
  • Je ontwikkelt innovaties die je wilt testen in de praktijk of in een simulator, maar hebt zelf niet de geschikte expertise of faciliteiten

Dit krijg je

  • Voertuiglabs met geavanceerde sensoren
  • HIL/SIL-opstellingen voor het testen van autonoom rijden
  • Driving simulator voor onderzoek naar interactie
  • Data & Control Centre voor het optimaal en veilig verwerken van data
  • Mobiele infrastructuur – met roof boxes, draagbare verkeerslichten en zendantennes verzamelen we data in het veld
  • Digital twins/Urban strategy software voor het op systeemniveau analyseren van mobiliteitssystemen

Kosten

Op aanvraag

Bewezen technologie

TNO en het MARQ doen onderzoek naar mobiliteitsoplossingen in samenwerking met onder andere de overheid en particuliere partners. Zo onderzoeken we voertuig- en verkeersveiligheid, AI-toepassingen (CCAM, MaaS, SoL), menselijk gedrag bij autonoom rijden, cybersecurity op voertuig- en infraniveau en urban strategy-modellen.

Meedoen

Ontwikkel je innovaties op het gebied van mobiliteit? Meld je dan hieronder aan voor gebruik van dit lab of neem contact met ons op voor meer informatie.