Geef je op voor het Systems & Leadership Development Programma van TNO-ESI


Ben jij systeem architect of engineer en wil je jouw impact vergroten in het creëren van complexe systemen binnen jouw organisatie? Dan is het Systems & Leadership Development Programma van TNO-ESI perfect voor jou. Leer hoe je effectief leiding geeft aan een ontwerpteam, samenwerkt met stakeholders op strategisch niveau en kunt balanceren tussen markt, business en technologie. Ontwikkel je vaardigheden op het gebied van systeemarchitectuur, leiderschap en persoonlijke ontwikkeling en bouw het vertrouwen op om effectief met deze complexiteit om te gaan. Velen gingen je al voor uit zowel mkb als grote technologie-intensieve bedrijven.

digitalisering

Wat we gaan doen

Een typisch programma heeft een doorlooptijd van negen maanden en bestaat uit vijf tot zes korte modules, inclusief avondsessies. Deelnemers werken gedurende het programma aan een ontwerpopdracht op het kuispunt van markt, business en technologie. Voorafgaand aan het programma, wordt een grondige intake met deelnemers en senior management sponsor georganiseerd. Het eerstvolgende programma waar je je voor kan opgeven start in oktober 2023.

Deelname in teamverband

De opleiding wordt aangeboden als een inhouse programma of een programma voor meerdere bedrijven (ca. vijf tot zes niet-concurrerende bedrijven). In beide programma's worden werkelijke productontwikkelcases uit jouw eigen bedrijf gecombineerd met on-the-job training en aanvullende coaching. Bedrijven kunnen zich inschrijven met één of meer teams van 2-4 deelnemers.

Wat kan je aan het eind van de cursus?

Gedurende het programma werk je in teamverband aan je eigen systeemontwerp. Interactie met een breed scala aan stakeholders uit je eigen organisatie, inclusief management, is hierbij een must. Je leert om te gaan met verschillende perspectieven en belangen en kunt het architectuurproces positioneren in de bredere bedrijfscontext. Je krijgt een verzameling methoden en technieken voor het ontwikkelen van een systeemarchitectuurn en leert hoe je het verwachtingsniveau van verschillende belanghebbenden kunt beheren. Ook kun je architectuurproblemen presenteren aan minder technische managementteams en begrijp je de vele psychologische, sociale, politieke en culturele aspecten, die van invloed zijn op systeemarchitectuur. Na de cursus kun je beter omgaan met ambiguïteit en conflicterende perspectieven en anderen beter beïnvloeden zonder macht te gebruiken. Bovendien leer je jezelf beter begrijpen en beheersen, zoals wat je inspireert en persoonlijke onzekerheden.

Dit heb je

  • Een HBO of academisch werk- en denkniveau.
  • Vijf tot vijftien jaar werkervaring, inclusief enkele jaren als (systeem) architect.
  • Een groeimindset, bereid om nieuwe dingen te leren, open voor het maken van fouten en het ontvangen van feedback.
  • Een case om het geleerde op toe te passen.
  • Een sponsor in je eigen organisatie om inhoudelijke coaching en feedback/ondersteuning van te ontvangen

Dit krijg je

  • Een integrale training die zich inhoudelijk focust op system architecting maar ook op leiderschapsvaardigheden en persoonlijke ontwikkeling
  • Persoonlijke begeleiding en aandacht voor jouw specifieke bedrijfscasus
  • Coaching
  • Hotelovernachtingen bij eventuele avondsessies
  • Catering/ diner tijdens de workshopdagen

Kosten

€13.000,- per persoon

Meedoen

Meer weten over het Systems & Leadership Development Program van TNO-ESI? Dat kan!

Meld je aan of neem contact op voor meer informatie via de onderstaande button.