Materialenlab: test de eigenschappen van jouw materiaal


Het materialen lab van TNO is goed uitgerust om de eigenschappen van verschillende soorten materialen te laten testen en te karakteriseren. Wil je bijvoorbeeld de eigenschappen van een coating, vloeistof, deeltje of ander product experimenteel laten onderzoeken? Neem dan contact met ons op.

header image (14)

Wat we gaan doen

Het lab beschikt over een divers en groot aanbod van meetapparatuur. Hiermee kunnen verschillende metingen uitgevoerd worden om een analyse te maken van jouw materialen.

Bij het materialenlab kunnen we diverse materialen testen. Denk hierbij aan testen om coating- en andere films experimenteel te onderzoeken en te karakteriseren. Bijvoorbeeld met spectroscopie, profilometrie en ellipsometrie metingen.

Daarnaast is er uitgebreide apparatuur om micro- en nanodeeltjes, polymeeroplossingen, (complexe) vloeistoffen en andere materialen te onderzoeken. Denk hierbij aan contacthoekmetingen, dichtheidsmetingen, dynamic light scattering en nanoparticle tracking analyse.

Ook heeft het lab heeft diverse faciliteiten voor mechanische materiaalanalyse, zoals rheometers, viscositeitsmeters (voor laag viskeuze vloeistoffen), microindentatiemetingen, trekbanken, oppervlaktespanningmetingen en scanning akoestische microscopen.

Verder zijn er diverse beeldvormingstechnieken beschikbaar, zoals 3D microscopie, optische microscopie en scanning electronenmicroscopie.

Dit heb je

  • Je hebt een materiaal, coating, vloeistof of film waarvan je de eigenschappen wilt testen, meten of valideren
  • Je ontwikkelt of koopt producten waarvan het materiaal aan bepaalde eigenschappen moet voldoen

Dit krijg je

  • Verschillende metingen en analyses van jouw materialen, doorgevoerd door onze experts op het lab
  • Begeleiding bij de interpretatie van de metingen, en een toelichting wat de resultaten voor jouw specifieke toepassing betekenen

Kosten

De investering voor het gebruik van het TNO Materialenlab start bij €800 per test. Dat is inclusief een operator. Uitgebreide analyses zijn op aanvraag.

Bewezen technologie

TNO heeft al jarenlang ervaring in het onderzoek, ontwikkeling, processing en analyse van functionele materialen voor verschillende toepassingen. Met de bovengenoemde technieken en de juiste expertise in huis is TNO de perfecte partner voor het karakteriseren van jouw materiaal.

Meedoen

Heb je producten of andere materialen die je wilt laten onderzoeken op verschillende (mechanische) materiaaleigenschappen? Meld je aan via onderstaande button. Staat jouw technologie er niet tussen of is er nog meer afstemming nodig? Neem contact met ons op.