Ontwikkel nieuwe cloudtoepassingen met IDS en GAIA-X


Het gecontroleerd delen van data is cruciaal in veel bedrijfsprocessen. Steeds vaker doen we dat ook via de cloud. Op Europees niveau wordt er daarom gewerkt aan nieuwe standaarden daarvoor: International Data Spaces (ook bekend als digitale stekker) en Gaia-X. De standaarden moeten er voor zorgen dat iedereen controle houdt over zijn data en dat toepassingen o.a. onderling beter gekoppeld kunnen worden. Wil je mee in de toekomst? Zorg dan dat jouw cloudtoepassing nu al voldoet aan de juiste standaarden.

TNO heeft toegang tot de nieuwe Europese standaarden en weet wat deze standaarden betekenen voor jouw bestaande cloudtoepassing, datadeel-initiatief of product. Is jouw software al Europaproof? Samen zorgen we dat jouw product straks aan alle eisen voldoet.

Webinar Data Delen

Eerst meer algemene informatie nodig? TNO Fast Track legt in deze gratis webinar uit wat de Europese standaarden voor datadelen zijn en wat dit voor jouw organisatie & product betekent.

header image (5)

Wat we gaan doen

In deze expertsessie gaan we in op de vraag: Sluit mijn bestaande/aankomende systeem, software of cloudtoepassing aan op dat van de nieuwe standaarden die vanuit de EU worden ontwikkeld en zo nee, hoe implementeer ik de nodige aanpassingen?
  • Je ontvangt duidelijke kennis over de nieuwste technologische ontwikkelingen binnen international data spaces en Gaia-X.
  • Samen formulieren we een eerste roadmap hoe jouw product aansluiting kan maken op deze nieuwe standaarden.
  • Je maakt kennis met de (open source) componenten die TNO voor je heeft klaarliggen om een vliegende start te maken met jouw product.

Koppeling bouwen met open source component
Tevreden met het resultaat en/of direct aan de slag? Mooi! Deze expertsessie dient als een startpunt om zelf een serieuze aansluiting te maken voor jouw cloudtoepassing. Lees hier meer over de open source componenten waarmee jij de koppeling voor jouw software kan bouwen.

Dit heb je

  • Je beheert een data-deel initiatief van meerdere bedrijven (b.v. in een bepaalde sector), en/of
  • Je ontwikkelt software die gebruikt wordt voor het delen van data met andere partijen, en/of
  • Je bent aanbieder van (cloud-) infrastructuur voor het delen van data.

Dit krijg je

  • Inzicht in de producten die relevant zijn voor jouw organisatie.
  • Eerste afsprakenset waarmee jij aan de slag kan
  • Verkenning van de volgende stap met open source componenten.

Kosten

€1500,-

Meedoen

Ook (nieuwe) cloudtoepassingen ontwikkelen met IDS en Gaia-X? Dat kan. Neem contact met ons op, of meld je aan via de onderstaande button.