Opticslab: meet componenten of ontwikkel meetsystemen


Maakbedrijven hebben de ambitie om steeds sneller, nauwkeuriger en flexibeler componenten te maken. 3D-meettechnieken kunnen helpen om de afmetingen in een meetlab te controleren, of om tijdens de productie de maten te kunnen checken. Optische 3D-meettechnieken kunnen ook ingezet worden om robots “ogen” te geven; robots kunnen vaker en flexibeler ingezet worden als ze zelf de vorm en positie van objecten die ze moeten oppakken, nauwkeurig kunnen bepalen, bijvoorbeeld voor de kwaliteitscontrole van producten.
header image (27)

Wat we gaan doen

Ondernemers die de maten van producten met hoge nauwkeurigheid willen laten controleren, kunnen langs komen om onze 3D-CMM (coördinaten meet machine) in te zetten.

Ook als er behoefte is aan een meetsysteem waarbij in de productie gemeten kan worden, kunnen onze experts helpen: samen kunnen we de precieze eisen boven water krijgen en daarna weten de experts of de geschikte apparatuur te koop is of ontwikkeld moet worden. Ook bij de ontwikkeling kunnen we de uitgebreide ervaring van de collega’s inschakelen.

Dit heb je

  • Een maakbedrijf met ideeën voor procesverbetering door kwaliteitscontrole

Dit krijg je

  • Contact met de specialisten, en zo toegang tot de kennis over 3D-meettechnieken en de laatste innovaties op dat gebied
  • Begeleide toegang tot de verschillende meetfaciliteiten
  • Partnership voor ontwikkeling van meetapparatuur

Kosten

Ter indicatie: een 3D-meting kost tot €2.500 per dag excl. btw.

Bewezen technologie

TNO heeft unieke kennis en ervaring op het gebied van optische meettechnieken. Onze faciliteiten beschikken over een unieke en zeer nauwkeurige Zeiss-CMM.

Meedoen

Meld je aan via onderstaande button om de mogelijkheden te bespreken. Wij nemen altijd eerst contact op voor een vrijblijvende intake.