Probeer operator supporttechnologie


Productieprocessen worden steeds complexer, maar het vinden van personeel met de juiste skills ook. Met goede stapsgewijze digitale werkinstructies kunnen ook medewerkers met minder technische skills complexer werk sneller leren en foutloos uitvoeren in fabricage, assemblage, installatie, service en onderhoud. Technologie voor ondersteuning van jouw medewerkers ontwikkelt zich de laatste jaren razendsnel. Denk aan werkinstructies via digitale instructie platforms, augmented reality systemen, smart glasses en projectietechnologie. Met deze technologie is het mogelijk de  kwaliteit van je productieproces te verhogen en te borgen en de leertijd te verkorten.

header-probeer-operator-support

Wat we gaan doen

We gaan op de werkvloer onderzoeken welke digitale oplossingen het beste zijn voor jouw onderneming. Dit doen experts van TNO samen met een werkgroep uit jouw bedrijf, met bijvoorbeeld werknemers uit productie, werkvoorbereiding, engineering en management. Nadat we hebben onderzocht hoe je productieproces werkt, maken we met werkinstructies op maat een pilotopstelling met de meest geschikte technologie en systeem. Deze pilotopstelling test en evalueer je zelf in je bedrijf met jouw personeel. Zo kunnen je eigen operators en werkvoorbereiders ervaring opdoen met de oplossing. Tot slot evalueert TNO de resultaten en maken we een inschatting van de kosten en baten.

Afhankelijk van het aantal aanmeldingen en jouw vraag gaat dit project van start als een innovatiecluster met meerdere bedrijven of als een maatwerkproject voor één bedrijf. Als je samenwerkt met een cluster van bedrijven, leer je ook van elkaar tijdens het proces.

Dit heb je

 • Je hebt of werkt bij een mkb-bedrijf
 • Een productieproces waarin digitalisering van werkinstructies actueel is
 • Een productie proces met ervaren en onervaren medewerkers waarin je op zoekt bent naar kwaliteitsborging, verkorten leertijd met behulp van digitale werkinstructies.
 • Vragen over welke operator supporttechnologie en systeem het meest geschikt is voor jouw productieproces
 • Interne resources (o.a. projectleider vanuit jouw organisatie en productiepersoneel dat met de opstelling gaat werken)

Dit krijg je

 • Analyse en objectief advies van TNO experts
 • Inzicht hoe werkinstructie software werkt en wat de voordelen en randvoorwaarden zijn
 • Een rapport met resultaten van de pilot met kosten en baten

Kosten

€5.000 (innovatiecluster) / €20.000 (maatwerk)* excl. btw.

Meedoen

Ook operator ondersteuningstechnologie gebruiken in jouw productieproces? Dat kan.
Neem contact met ons op, of meld je aan via de onderstaande button.

 • Dit cluster gaat door als er minstens 5 aanmeldingen zijn.
 • Wil je sneller aan de slag met deze technologie? Kijk dan eens naar de Expertsessie operator supporttechnologie.
 • Kosten voor deelname zijn afhankelijk van de opzet van het project: 5000 EUR per bedrijf in een innovatiecluster met 5-6 bedrijven.
 • Vanaf 20.000 EUR - 25.000 EUR in het geval van maatwerk voor 1 mkb bedrijf