Samen met een groep ondernemers innoveren


In een gezamenlijk innovatieproject gaan verschillende ondernemers met een gedeeld thema/vraagstuk aan de slag. Het kunnen bedrijven zijn die actief zijn in dezelfde waarde- of toeleverketens waar ze een gedeelde uitdaging tegenkomen. Of bijvoorbeeld bedrijven uit dezelfde markt waar men op zoek is naar een nieuwe standaard. In ieder geval is er geen bruikbare oplossing beschikbaar in de markt.
header image (30)

Wat we gaan doen

In een gezamenlijk innovatieproject wordt bestaande kennis van TNO overgedragen aan een groep van minimaal 5 mkb-bedrijven. Aan het einde van een gezamenlijk innovatieproject weten we of de technologie geschikt is om in te zetten.

Gezamenlijke innovatietrajecten kunnen deels gesubsidieerd worden. In dat geval dienen de resultaten van het project worden verspreid onder minimaal 20 andere mkb-bedrijven in de sector. Het doel is het antwoord geven op de gezamenlijke vraag en tegelijkertijd verdere innovatie in de sector stimuleren. Ook intermediairs kunnen vragen indienen.

Je kunt hierbij denken aan vragen als:

  • Hoe kunnen wij als groep van metaalbedrijven digitale operator support inzetten om werkprocessen efficienter in te richten?
  • Hoe kunnen wij als high-tech maakindustrie op een efficiente manier digitale gegevens uitwisselen in een standaard oplossing die voor iedere gebruiker toepasbaar is?
  • Hoe kunnen wij als kassenbouwers een infrastructuur ontwerpen waar meerdere applicaties op mogelijk zijn?

Dit heb je

  • Een innovatie vraag die leeft in de sector of keten waar meerdere partijen aan mee kunnen doen
  • Minimaal 5 deelnemende partijen

Dit krijg je

  • Kennisoverdracht van bestaande kennis van TNO op de probleemstelling die ingebracht wordt
  • Mogelijkheid om dit traject deels gesubsidieerd te krijgen (met medewerking van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat)

Kosten

Maatwerk.

Meedoen

Heb jij een innovatie vraag en deel jij deze met meerdere partijen in jouw sector/keten en zijn er geen marktpartijen die aan deze vraag kunnen voldoen?