TNO connector open source voor IDS en Gaia-x


TNO stelt open source componenten beschikbaar waarmee jij een snelle start kunt maken en jouw oplossing geschikt kunt maken voor Gaia-X en International Data Spaces. Ook hebben we een testbed beschikbaar waarmee je kunt experimenteren.

TNO biedt een verzameling van open source componenten waarmee jij een koppeling voor je software kunt bouwen die aansluiten op de nieuwste Europese ontwikkelingen.We hebben een referentie-implementatie beschikbaar van de International Data Spaces Connector. Ook kunnen we je helpen bij het aansluiten op Gaia-X, de Europese standaard voor cloud- en datadeling.

Via het TNO testbed is het mogelijk om een proof-of-concept te maken en bestaande software te integreren met de nieuwe Europese standaarden.

Voorbereidende expertsessie voor een vliegende start

Het aanbod op deze pagina is een vervolgstap op een expertsessie waarbij jij samen met TNO een eerste roadmap maakt voor jouw project zodat je gericht aan de slag kan met het bouwen van jouw oplossing in deze open source componenten.

header image (28)

Wat we gaan doen

We zijn aangekomen bij het daadwerkelijke bouwen van jouw oplossing Dit aanbod bestaat uit drie stappen.

  1. Je krijgt toegang tot de 'TNO Connector referentie implementatie' en ontvangt van te voren een (online)-workshop waar de functionaliteiten van de Connector worden uitgelegd en waarin je leert om met de componenten om te gaan.
  2. Je hebt nu de tools om zelf jouw koppeling te gaan bouwen. Heb je in de tussentijd een consult nodig? In dit pakket zit een consult met een expert opgenomen.
  3. Klaar met bouwen? Je kan je koppeling die voldoet aan de nieuwste standaarden nu aansluiten op het TNO Testbed voor datadeling om een proof of concept te maken of te testen of jouw creatie werkt en zo niet, waar het blijft haken.

Aan het eind heb jij een werkend product welke voldoet aan de nieuwste Europese standaarden op het gebied van datadeling.

Dit heb je

  • Je bent een software- of technologieleverancier met een bestaande of aankomende cloudoplossing
  • Je bent een beheerder van een datadeel initiatief
  • Je hebt de voorbereidende Expertsessie voltooid met TNO of je hebt zelf een duidelijk plan waarmee je van start kan

Dit krijg je

  • Toegang tot onze open source componenten TNO Connector en TNO Testbed voor datadeling
  • Een begeleidende workshop over de componenten voor een vliegende start
  • Proof-of-concept tot stand brengen
  • Aansluiten op bestaande software met de nieuwste Europese standaarden

Kosten

De investering voor deze expertsessie is afhankelijk van jouw programma van eisen.

Meedoen

Jouw koppeling en cloudtoepassingen ontwikkelen met IDS en Gaia-X? Dat kan. Neem contact met ons op, of meld je aan via de onderstaande button.