XR Lab: Ontdek toepassingen van AR & VR voor jouw bedrijf


De Metaverse, virtuele werelden, augmented reality (AR) en virtual reality (VR) zijn in opmars en beloven de wijze te veranderen waarop we samenwerken, met elkaar in contact komen en blijven en hoe we werken. TNO heeft hiervoor diverse technologieën en toepassingen ontwikkeld. Denk bijvoorbeeld aan remote assistance waarbij een field engineer via AR op (lastig bereikbare) plaatsen vanaf afstand geholpen kan worden met complexe handelingen, zoals bij werkzaamheden aan een windmolen of de coördinatie van een reddingsactie op zee. In het extended reality (XR) Lab doen wij onderzoek naar de toepassingen van immersieve technologieën zoals AR en VR in o.a. de industrie, overheid, de zorg- en de mobiliteitssector. Kun jij hier hulp bij gebruiken of wil je iets door ons laten onderzoeken? Neem dan contact op via het formulier onderaan deze pagina.

header-xr-lab

Voorbeelden van wat je kunt doen in het lab

Vanuit de behoefte van jouw bedrijf werken we een voorbeeld uit. Dit kan gaan om bestaande behoeften voor training en samenwerken op afstand of remote assistance, maar ook om nieuwe bedrijfsprocessen die momenteel moeilijk of niet te realiseren zijn. Daarbij analyseren we de huidige manier van werken en kijken hoe de immersieve technologieën hierin verbetering kunnen bieden. De TNO expert biedt meerdere invalshoeken, bespreekt de voor- en nadelen van de huidige toepassingen in XR en geeft ook een visie naar de toekomst. TNO focust hierbij vooral op onderzoek, het creëren van proof of concepts en demo’s met gebruik van eigen technologie of met commercieel beschikbare toepassingen.

Dit heb je

  • Een vraag over de impact van de immersieve technologieën nu en in de toekomst.
  • Een bedrijfsstrategie gericht op het beter inzetten van kostbaar en moeilijk te vinden personeel.
  • Eigen ontwikkelde VR/AR toepassingen die je wilt uitbreiden met TNO technologie.

Dit krijg je

  • Een goed inzicht in de mogelijkheden van VR, AR, virtuele werelden, de metaverse en mogelijke toepassingen in jouw bedrijf.
  • Met het XR Lab beschik je over een proeftuin om experimenten uit te voeren.

Bewezen technologie

TNO werkt sinds 2017 aan Social XR, het samenwerken in virtuele werelden. Daarbij heeft TNO een eigen platform ontwikkeld, waardoor we ervaring hebben met alle technologische aspecten van real-time XR communicatie. Naast onderzoek rond de noodzakelijke technologie voor samenwerken in de metaverse heeft TNO ook veel experimenten uitgevoerd om de waarde van deze technologie bij de mens te evalueren.

Kosten

Op aanvraag.

Meedoen

Wil jij gebruik maken van dit lab? Dat kan! Vul hieronder het aanmeldformulier in of neem contact met ons op.