Gezondheid in de bouw beter monitoren met draagbare fijnstofmeter van TNO


Vention Technologies is een productontwikkelaar van elektronische embedded systemen met een focus op connectiviteit. Zij ontwikkelen op maat gemaakte software en hardware die de producten van hun klanten kan aansturen. Vention zorgt daarbij dat zij van A tot Z betrokken zijn bij het hele proces. Van onderzoek tot productontwikkeling op grote schaal en focussen zich voornamelijk op de gezondheids- en energiemarkt.

Vention heeft als doel om systemen zo slim mogelijk te maken en daarmee producten in de zorg en energiesector te optimaliseren. Lees hieronder meer over Vention Technologies en de samenwerking met TNO!

Samenwerking met TNO

Vention Technologies heeft in het verleden een aantal projecten afgerond in samenwerking met het Holst Centre van TNO. Zo kwamen zij dan ook terecht dit project.

TNO heeft vorig jaar een lab opstelling ontwikkeld waarmee de fijnstof in de bouw- en mijnomgevingen beter kan worden gemonitord. Dit is onderdeel van van het Exposense Early Research Program (ERP) en draagt bij aan een het creëren van een veilige en gezond werkomgeving in deze sectoren. De laatste stap in het programma was om een draagbare miniatuurversie van dit meetinstrument te maken, zodat het apparaat gemakkelijker mee het werkveld in kan. Vention Technologies is gevraagd om hier een rol in te spelen. Zij hebben in samenwerking met TNO een apparaat met verkleinde afmetingen ontwikkeld - ongeveer het formaat van een schoenendoos - terwijl de verdere specificaties van het meetinstrument hetzelfde zijn gebleven. Door het uitwisselen van kennis en snelle communicatie tussen de twee organisaties is het nieuwe prototype binnen een half jaar ontwikkeld. TNO is inmiddels bezig met het vinden van de juiste partij om het apparaat op de markt te zetten.

Quote van de ondernemer

"De samenwerking verliep erg soepel. Dit kwam vooral door de nauwe samenwerking tussen de contactpersonen en doordat de competenties en expertise van TNO en Vention elkaar super aanvullen. Wij gaan daarom ook graag meer samenwerkingen met TNO aan"

Teun Broeren, Project Manager Vention Technologies

Capture

Wat doet Vention Technologies?

In eerste instantie richtten we ons op mechanica en 'mechatronische' producten en behuizingen voor diverse toepassingen. Inmiddels hebben we echter onze focus verlegd naar embedded systems en connectiviteit, met name op het gebied van wearables, sensoren en producten die een bepaalde aansturing of intelligentie missen. Wij voegen die missende aansturing en intelligentie toe aan deze producten. Onze focus ligt op twee belangrijke marktsegmenten. Ten eerste richten we ons op de gezondheidsmarkt, met name op het gebied van lichamelijke monitoring voor sportbegeleiding en wearables. Ten tweede zijn we actief in de energiemarkt, waarbij we producten laten communiceren met elkaar, zoals slimme zonnepanelen in combinatie met slimme thuisbatterijen en slimme laadpalen. Onze expertise ligt in het laten praten van apps en apparaten met elkaar en we ondersteunen ook bij het ontwikkelen van R&D-prototypes. Vention zorgt voor alle benodigde software en hardware om een apparaat goed te laten functioneren, daarbij streven we naar een naadloze integratie van beide aspecten.

Wat maakt jullie product zo bijzonder?

Wat Vention onderscheidt in de markt is onze flexibiliteit bij het opzetten van projecten en het vermogen om op hoog niveau mee te denken, terwijl we altijd rekening houden met de praktische implementatie van de technologie. We staan altijd open voor nieuwe ontwikkelingen en passen ons snel aan. Deze combinatie van flexibiliteit en snelheid stelt ons in staat om unieke en innovatieve oplossingen te creëren voor onze klanten.

What's next?

We zijn erg tevreden over het aansturingssysteem wat we hebben kunnen ontwikkelen voor de fijnstofmeter. Het is nu aan TNO om dit product bij het grote publiek bekend te maken en wij hopen bij de volgende stap dan ook te worden betrokken zodat we het systeem nog verder kunnen door ontwikkelen tot een geïntegreerd product. Daarnaast hopen wij snel weer bij een andere uitdagende ontwikkeling, zo mogelijk binnen TNO, betrokken te worden!


Meer weten?

Voor meer informatie over de projecten van Vention Technologies kan je contact opnemen via de website. Heb je zelf een vraagstuk? Neem contact met TNO Fast Track op om samen impact te maken!