Gepersonaliseerde voeding gemakkelijk thuis geleverd


MixMasters ontwikkelt, produceert en verpakt gepersonaliseerde gezondheidsvoeding en sportsupplementen. Zij proberen op innovatieve manieren gezonde voeding bij hun klanten te brengen en focussen zich vooral op de sport- en gezondheidsbranch. Tijdens de samenwerking met TNO ontstond er een idee voor een geheel nieuwe venture: FoodiYou.

Lees hieronder meer over MixMasters en de samenwerking met TNO!

Vraag aan TNO

MixMasters kwam bij TNO terecht nadat zij zelf al enig onderzoek hadden gedaan over hun vraagstuk: "Hoe kunnen we voeding echt personaliseren en toch gebruiksvriendelijk blijven?"

In hun vooronderzoek had MixMasters al gekeken naar de ontwikkeling van voeding op basis van DNA. Maar in samenwerking met de experts van TNO werd al snel de switch gemaakt naar voeding op basis van lichamelijke kenmerken en leefstijl (fenotypes), omdat dit beter aansloot bij de vraag 'voeding personaliseren op een gebruiksvriendelijke manier'.
Op basis van het onderzoek met TNO heeft MixMasters inmiddels verschillende voedingsprofielen en een pakket ontwikkeld waarmee klanten thuis, op hun gemak de fenotypetest kunnen afnemen.

Quote van de ondernemer

"Als ondernemer wil je gewoon dat je product werkt. We vonden het prettig dat TNO meedacht in daadwerkelijke business kansen."

Jan Derks, Projectmanager Mixmasters

header image (38)

Wat doet FoodiYou?

Ons concept is eigenlijk heel simpel. Je doet één keer een test en vult een vragenlijst in. Op basis daarvan sturen we je daarna maaltijden toe die bij jouw profiel passen. Super simpel dus! Ik zal iets verder de diepte ingaan: Ons 'zelftestje' bestaat uit een meetlint, glucosemeter en een vragenlijst. Dit pakketje wordt bij jou thuis geleverd zodat jij de test zelf in alle rust kan invullen en afnemen (vandaar ook onze naam 'FooDIYou). Je stuurt het pakketje daarna terug en wij halen jouw resultaten door ons algoritme. Hieruit rolt dan een profiel waaruit de optimale voedingsstoffen voor een persoon duidelijk worden. Hierna starten we direct met het toesturen van maaltijden met de juiste samenstelling van energie en voedingstoffen voor jouw profiel.

Wat maakt FoodiYou zo bijzonder?

Als je naar het concept en de markt kijkt, dan zijn wij de eerste die gepersonaliseerde voeding zo compleet kunnen aanbieden. Als organisatie stuitten we erop dat er nog weinig is gedaan aan daadwerkelijk onderzoek voor het personaliseren van je voedingspatroon. Als consument wordt je eigenlijk snel naar de bekende 'schijf-van-vijf' verwezen. Deze werkt echter niet voor iedereen. Een voedingspatroon wat voor jou goed is, hangt namelijk veel meer af van factoren als je leeftijd, je lengte en wat je doel is bij je voedingspatroon; een dieet van iemand die spiermassa wil opbouwen, ziet er heel anders uit dan iemand die probeert af te vallen. Ons concept koppelt een voedingspatroon met de ideale samenstelling van eiwitten, koolhydraten en vetten aan jouw persoonlijke profiel en doelstellingen. Zodat jij uitkomt bij de voeding waar jouw lichaam het meeste aan heeft.

Hoe hebben jullie de samenwerking ervaren?

We zijn helemaal klaar voor productie en zouden zo nodig volgende week van start kunnen gaan. Maar we focussen nu eerst op wat uitzoekwerk: hoe kunnen we ons nieuwe concept het best in de markt zetten en bij welke klanten willen we ons concept neerleggen? In 2023 zullen jullie zeker meer van ons horen.

What's next?

We blijven ontwikkelen op het vlak van duurzame producten. De maatschappij zit nu in een fase waarin we deels de overstap maken naar plantaardige vleesvervangers. Schouten Europe wil graag zo snel mogelijk naar een fase waarin deze plantaardige 'vervangers' niet meer door de consument worden gezien als een vervanging van vlees maar een op zichzelfstaand deel van een maaltijd vormen. Om daar te komen willen wij steeds nieuwe producten creëren die minder bewerkt zijn, hoge voedingswaarden hebben en ook nog zorgen voor een heerlijke smaaksensatie. Goed voor de wereld en voor de mens dus!


Meer weten?

Voor meer informatie over FoodiYou kan je contact opnemen via de website van MixMasters. Heb je zelf een vraagstuk? Neem contact met TNO Fast Track op om samen impact te maken!