Industriële luchtreiniging gebaseerd op de kracht van de aarde


Deeptech start-up Luper Technologies heeft als missie om fabrieken schoner te maken. Dit willen zij bereiken met hun innovatieve industriële luchtreinigingssysteem dat de natuurlijke reiniging van gassen in de atmosfeer nabootst. Om stappen te zetten in de product roadmap is een samenwerking met TNO gestart. Wij gingen hierover in gesprek met Maarten Kieft, CEO van Luper Technologies.

Vraag aan TNO

Maarten: “TNO zit net als wij op de High Tech Campus in Eindhoven en kennen we dus goed van naam, maar de eerste contacten om gezamenlijk een project op te zetten kwamen via HighTechXL. Het doel van de samenwerking is om stappen te zetten in onze product roadmap. De focus ligt hierbij op het optimaliseren van ons demonstratiemodel.

We zijn gestart met een vrijblijvende intake waarin we samen met TNO een startpunt van de samenwerking hebben gedefinieerd. Na het intakegesprek heeft TNO Fast Track een team van experts voor ons opgesteld. De experts zijn aan de slag gegaan met diverse CFD-simulaties voor een luchtstroomanalyse van ons systeem. De uitkomsten van dit onderzoek worden nu in ons demonstratiemodel verwerkt. TNO dacht proactief met ons mee en begreep wat voor ons belangrijk was. Kortom, wij zijn erg tevreden over het opstellen van de scope, het proces en het resultaat, waardoor we met vertrouwen naar de volgende stappen van ons project kijken.”

Quote van de ondernemer

“TNO dacht proactief met ons mee en begreep wat voor ons belangrijk was. Wij zijn erg tevreden over het opstellen van de scope, het proces en het resultaat, waardoor we met vertrouwen naar de volgende stappen van ons project kijken.”

Maarten Kieft, CEO & Co-founder Luper Technologies

Wat doet Luper?

Het doel van Luper is om fabrieken schoner te maken. Om dit te realiseren werkt Luper aan een innovatief luchtreinigingssysteem om zorgwekkende stoffen zoals PAK's uit industriële afgassen te reinigen.

Maarten: “Onze missie is maatschappelijk gedreven: een schone atmosfeer, vrij van gif, zodat iedereen kan genieten van frisse lucht. Aan de klantzijde streven we ernaar de klant te ondersteunen op het gebied van luchtreiniging met een gebruiksvriendelijk en onderhoudsarm luchtreinigingssysteem.”

Wat maakt jullie product zo bijzonder?

Maarten: "De gepatenteerde technologie bootst de natuurlijke reiniging van gassen in de atmosfeer na. In de buitenlucht kan dit proces weken tot maanden duren. Door de concentraties van actieve deeltjes met een factor miljoen te verhogen lukt dit met onze technologie in enkele seconden. Hiermee is ons industriële luchtreinigingssysteem efficiënter en effectiever dan bestaande alternatieven op de markt."

What’s next?

Maarten: “Nadat we de uitkomsten van fase 1 in ons demonstratiemodel verwerkt zijn willen we verdere CFD-simulaties met TNO uitvoeren op andere onderdelen van het systeem.”


Meer weten?

Voor meer informatie over Luper kun je contact opnemen via  de website van Luper Technologies . Heb je zelf een vraagstuk? Neem contact met TNO Fast Track op om samen impact te maken!