Veilig de weg op met reflecterende coatings


Rheolight™ door Ink Invent is een nieuw soort reflectieve coating die in het leven geroepen voor de veiligere en mooiere wereld van morgen. Hun missie is dan ook: "Crystal Glass Pigments for a brilliant, beautiful and safer world".

Rheolight™ helpt bij het verbeteren van de verkeersomgeving en haar deelnemers, zonder deze omgeving verder te verstoren en zorgt daarmee voor meer veiligheid op de weg. Of tenminste... dat wilden zij graag verder laten onderzoeken.

Lees hieronder meer over Rheolight™ en de samenwerking van Ink Invent met TNO!

Vraag aan TNO

Ink Invent kwam via het fast-track programma van TNO met de volgende vraag: of TNO het zichtbaarheid verhogende effect van RheoLight™ kon kwantificeren en verifiëren. Dus voldoet Rheolight aan de reflectieve normering die gesteld wordt aan vervoersmiddelen?

Er werd gestart met een kleine validatie en eerste metingen in het lab. De resultaten waren veelbelovend. Er is bijvoorbeeld al gebleken dat RheoLight™ onder de normen blijft die zijn toegestaan voor reflectieve coatings die op vervoersmiddelen worden gebruikt. Inmiddels is de samenwerking voortgezet in een diepgaander onderzoek waarbij een meetprogramma is ontwikkeld waarin de RheoLight™ pigmenten verder worden gevalideerd door TNO. Met deze resultaten hoopt Ink Invent te bewijzen wat zij zelf al denken te weten, namelijk dat hun product veilig is en ook echt doet wat ze beloven.

Quote van de ondernemer

"We zoeken een gedegen kwalificatie en kwantificatie van deze nieuwe innovatieve visuele eigenschappen van ons product zodat we deze effecten objectief kunnen vergelijken met bestaande minder zichtbare systemen. Dan kom je snel uit bij TNO als partner."

Paul Mijnen, CEO Ink Event B.V.

rheolight-four-views-banner

Wat is RheoLight™ van Ink Invent?

RheoLight is ontwikkeld als een nieuw type effect pigment, in dispersie vorm, zowel voor water gedragen als conventionele coatings. Sinds kort is RheoLight ook als mono-concentraat voor kunststoffen verkrijgbaar. Er zijn vrijwel geen aanpassingen aan bestaande productie- of applicatieprocessen nodig en het levert direct een innovatieve impact. RheoLight draagt sterk bij aan een betere interpretatie van de verkeersomgeving in donkere omstandigheden. Automobilisten zien meer én kwetsbaardere weggebruikers, waaronder fietsers, scooters en donkere of metallic auto's, die nu eerder en veel beter opvallen. Niet alleen voertuigen, maar ook de verkeersomgeving kan verhoogd zichtbaar worden gemaakt, zonder afbreuk te doen aan het algehele verkeersbeeld. De ontwikkeling van deze RheoLight technologie heeft geleid tot drie succesvolle deelnames aan prestigieuze awards in de fietsindustrie en automotive sector!

Wat maakt RheoLight™ zo bijzonder?

Door toepassing van RheoLight Crystal Glass Pigments wordt er zelfs vanuit zeer hoge invalshoeken (tot boven de 80 graden) een veel betere weergave van een object ervaren, in lichtheid én kleur. Daarnaast verhoogt RheoLight de detectie van objecten voor LiDAR lasersystemen. Hierdoor kunnen slimme voertuigen jouw fiets of scooter tot wel bijna 140x beter detecteren en, met een hogere betrouwbaarheid, bepalen wat voor een voertuig het is. Met Rheolight wordt er tevens een nieuw scala aan prachtige verf- en kunststofkleuring mogelijk die je zonder ons pigment niet zou kunnen krijgen.

What's next?

We zijn net klaar met de ontwikkeling van de tweede generatie Rheolight, bestaande uit een portfolio van RheoLight versies met verschillende producteigenschappen die voldoen aan de strengste kwaliteitseisen, namelijk die van de automotive industrie. Daarnaast zijn we ook onderzoek aan het doen op het gebied van warmtereflectie. De eerste onderzoeken tonen reproduceerbaar aan dat het Rheolight pigment een significant vertragend effect heeft op de opwarming van de behandelde objecten; ontzettend handig bij het koel houden van auto's, helmen, en grotere oppervlakten die met RheoLight zijn behandeld. We zijn dus nog vol aan het ontwikkelen. Voor de resultaten van dit onderzoek kunnen jullie onze website in de gaten blijven houden!


Meer weten?

Voor meer informatie over Rheolight™ kan je contact opnemen via de website van Ink Invent. Heb je zelf een vraagstuk? Neem contact met TNO Fast Track op om samen impact te maken!